Presenttips inför alla hjärtans dag: ge bort en kurs i glasblåsning för två

Många är vi som börjar känna stressen komma krypande när den 14 februari närmar sig i kalendern. Hur ska jag uppmärksamma min kära partner på alla hjärtans dag i år? Vad kan jag ge för present som blir uppskattad och minnesvärd, snarare än bortglömd i en skrivbordslåda någonstans? Ett hett tips när det gäller relationer och gåvor är att satsa på upplevelser av olika slag. Att uppleva något tillsammans knyter människor närmre varandra, genom att man är med om något unikt ihop och på så vis skapar gemensamma minnen.

För visst känner du igen dig: det du och din partner blickar tillbaka på och minns är troligtvis saker ni upplevt tillsammans, snarare än häftiga prylar ni ägt? Genom att ge bort en upplevelse gör du din partner glad och stärker er relation på kuppen, en riktig win win!


Denna kurs i glasblåsning för två är ett utmärkt exempel på hur en upplevelse kan skapa både minnen och bestående påminnelser om det ni varit med om. I och med denna kurs får ni nämligen skapa varsitt glasalster, som ni sedan tar med hem och kan titta på och tänka tillbaka. Själva kurstillfället går till så att ni guidas av en kunnig och erfaren glasblåsare, för att få lära er rätt teknik.

Glasblåseri är ett svårt hantverk som förstås inte kan bemästras till fullo första gången, men här får du goda förutsättningar för att åtminstone få känna på hur det är att blåsa glas! Ni får turas om att välja, designa och tillverka era föremål, som till exempel kan vara en skål, en vas eller ett dricksglas. Ni får observera den fascinerande processen där glasbitar smälts samman i en 1400 grader varm smältugn, för att sedan kallna till en arbetstemperatur på ca 1050-1200 grader. Därefter sker formningen av glaset, varpå det kyls ned och får stelna.


Så på alla hjärtans dag i år, prova att ge bort denna unika upplevelse som garanterat kommer att finnas med er under lång tid framöver! Kärleken kan vara skör som glas, men om du vårdar den på rätt sätt har den chans att bli starkare än någonting annat.

Köp upplevelsen här: Happy-Day.se för 1.800 kr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *